limburg - Hasselt en houthalen

Keerpunt Limburg

Een school waar je leert voor het leven! 
Creatief en kritisch denken, probleem oplossend denken en handelen, samenwerken, informatievaardigheden,   ICT basisvaardigheden en mediawijsheid.

Leren door te doen ! 
Leren door te doen, dit geldt voor zowat alles. Leerlingen leren relevante problemen op te lossen, ze leren door te proberen, te experimenteren. En fouten maken mag.

Leerlinggestuurd leren! 
Leerlingen leren in hoge mate zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor hun leerproces, onder begeleiding van deskundige mentoren. Het leertraject is bovendien uitzonderlijk flexibel en laat de leerlingen toe ook interesses te ontwikkelen die buiten het geijkte vakkenpakket liggen. 

Evalueren
We evalueren bij Keerpunt zowel het product (resultaat) als het proces (hoe een leerling aan dat resultaat komt). We gaan er van uit dat we evalueren om te leren. Wij geven geen punten, maar geven vooral feedback. 

Een Freinetschool: leren waar je je thuis voelt!
We vertrekken zoveel mogelijk vanuit interesses, ervaringen en de nieuwsgierigheid van de leerlingen. We laten ze onderzoeksvragen stellen, opzoeken, experimenteren… om zo tot antwoorden te komen. Als leerlingen zelf iets uitzoeken onthouden ze het ook veel beter. In een vak als “onderzoek” lijkt dat min of meer vanzelfsprekend. 

Mentoren

Kom meer te weten over de mentoren die je zullen begeleiden hier bij ons in Keerpunt Gent! 

Linda Hellings

groepsmentor

Ik ben Linda, een van de groepsmentoren in Hasselt en sta in voor de cursussen onderzoek, planning en reflectie, exploratie, atelier, ervaringsweek, cultuur en historische bewustzijn. Als studie heb ik een master in de beeldende kunst en reeds veel ervaring in het onderwijs. Sinds dag 1 een medetrekker van De Veranda: een onderwijsproject waar ik met hart en ziel achter sta. Leren waar je je thuis voelt, dit telt ook voor de mentoren: we bouwen samen aan een nieuw onderwijsconcept, waar iedereen meetelt en gezien wordt! Waar we samen leren door te doen! Mijn passies in het leven zijn 1001 creatieve hersenspinsels van keramiek tot stofferen, reizen, kunst, fietsen en lezen. 

Eline de Boiserie

mentor

Hier moet nog tekst komen.

Els De smet

groepsmentor

Hier moet nog tekst komen.

Tekst

mentor

Hier moet nog tekst komen.

CLB vestiging hasselt (Veranda)

  • Adres: Willekensmolenstraat 140 3500 Hasselt
  • Telefoonnummer: 011 23 81 20
  • Email: pclb@limburg.be

Contacteer ons (Hasselt De Veranda)

Social Media

adres

Persoonstraat 30 3500 Hasselt

email

deveranda@keerpuntscholen.be

Telefoon

Tel: 0468 32 47 82

Tel: 089 43 04 76

CLB vestiging houthalen (Vonk)

  • Adres: Saviostraat 39 3530 Houthalen
  • Telefoonnummer: 011 52 52 05
  • Email: houthalen@vrijclblimburg.be

Contacteer ons (Houthalen Vonk)

Social Media

adres

Saviostraat 37 3530 Houthalen-Helchteren

email

vonk@keerpuntscholen.be

Telefoon

Tel: 089 43 04 76