Antwerpen

Keerpunt Antwerpen

September 2023 gaat Keerpunt Antwerpen van start!

Kinderkunstencentrum hetpaleis biedt ons onderdak. Zo wortelt de kleinschalige vestiging IN de stad Antwerpen en verleggen we onze grenzen steeds verder als actieve buurtspelers. De buitenwereld (dichtbij en veraf) is ons canvas en samen nemen we het proces onder handen om leerlinggestuurd en vakoverschrijdend op onderzoek te gaan. Met een open blik en in verbinding hopen we dat elke leerling zich ook echt thuis voelt in hartje Antwerpen en ver daarbuiten. In de vorm van ateliers nodigen we zo veel mogelijk specialisten uit het brede maatschappelijke veld uit om ons te begeleiden in onze zoektocht. Een school in de wereld dus. 

antwerpen stad

Mentoren

Kom meer te weten over de mentoren die je zullen begeleiden hier bij ons in Keerpunt Antwerpen! 

inge bulens

mentor

35 jaar geleden stapte ik vol overtuiging in het onderwijs. Het grootste plezier beleef ik nog steeds IN de klas, SAMEN met mijn leerlingen. Ik maak er een erezaak van om mijn publiek te enthousiasmeren, uit te dagen, te coachen, alter te houden en op cultureel/maatschappelijk vlak onder te dompelen. Mijn vakbekwaamheid situeert zich voornamelijk binnen het domein van de Nederlandse taal en literatuur, de humane wetenschappen en (kunst)historische cursussen. Zowel privé als op school vlak gaat mijn passie uit naar het brede culturele veld: literatuur, muziek, film, kunst en vooral theater staan hoog op mijn wekelijkse bucketlist. 

De cohesie tussen school maken en leven in de maatschappij is voor mij uiterst belangrijk; beiden vullen elkaar naadloos aan. Inzetten op LEREN IS LEVEN is levensnoodzakelijk. Al een hele tijd kriebelt de microbe om te kiezen voor een alternatieve vorm van leren. Onder het motto “smaken verschillen” geloof ik sterk in het aanbieden van gevarieerde onderwijsvormen.  

SAMEN uitbreken, samen breed denken en filosoferen, samen actueel materiaal uitspitten, als mentor en leerling gewoon eens samen je goesting doen… vat voor mij alles samen. Caroline Pauwels roept in haar essay Ode aan de verwondering op om opnieuw met die kinderlijke blik naar de wereld te kijken, in wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag. Mijn droom om met een groep jongeren door de stad te zwerven en alle impulsen mee te nemen naar de schoolruimte wordt steeds urgenter. Ik kan niet meer aan de kantlijn blijven staan! 

Ik wil heel bewust de onderwijsuitdaging opnieuw voelen en beleven en die vind ik terug in de Freinetpedagogie van de Keerpuntscholen en daarom gooi ik alles in de strijd om Keerpunt Antwerpen coöperatief uit te bouwen! 

Of ook wel (in willekeurige volgorde): koffieslurper – krantenverslinder – boekenworm – cultuurmens – stadswandelaar – terrasjeplakker – luistervink – buurtjesmens – denker (soms té) – babbelaar – mama – digibeet (geef mij maar papier) – keukenramp – zoetebek

Aurélie mittler

mentor

Ik ben Aurélie en ik houd van een taart gesneden in 8 perfecte stukken. Al 10 jaar geef ik les (Frans, onderzoeksvaardigheden, wiskunde, economie en allerlei keuzevakken). Verschillende scholen heb ik ontdekt, jongeren en hun leergoesting staan voor mij centraal. Op Keerpunt Waasland begeleid ik de cursus communicatie, boekenronde en actua en vanaf september ’23 zullen we Keerpunt Antwerpen samen op gang trekken. Een film kijken is voor mij een groot plezier, graag eentje met wilde avonturen of grote familiedrama’s en beelden die je met verstomming slaan of personages waarvan je meteen gaat houden. Mijn kleine meisjesdroom komt ook dichterbij sinds ik dit jaar kappersles volg in avondschool, omdat bijleren en uit je comfortzone treden een bijzondere en fijne ervaring is voor mij. 

Contacteer ons

Social Media

adres

Meistraat 2, 2000 Antwerpen

email

antwerpen@keerpuntscholen.be

Telefoon

Tel: 0484 27 80 22