Gent

Keerpunt Gent

De twee Gentse Keerpuntvestigingen werken op allerlei manieren nauw samen: verschillende mentoren zijn op beide locaties actief, het wekelijkse teamoverleg gebeurt gezamenlijk en het aanbod in de cursussen atelier en burgerschap is hetzelfde voor alle studenten van Keerpunt Gent. Daarnaast leggen de twee locaties wel eigen accenten.

Gent

Adres keerpunt Oase50

Spitaalpoortstraat 50, 9000 Gent

Telefoon

0485/73 23 28

email

gent@keerpuntscholen.be

Geert Van Hout

Groepsmentor

Interesses: talen, geschiedenis, het wereldgebeuren, wetenschap, literatuur, freinetonderwijs en nog veel meer.

Lid van het schoolbestuur

Actief in de werkgroepen ‘tweede graad’, ‘leerplan tweede graad’ ‘zoektocht locatie Gent’, ‘Canvas’. Ik werk ook graag mee bij de ‘denktank’.

Willem Heyerick

Leerkracht

Ik ben Willem en sportleraar van opleiding, ik sta op twee scholen. Een basisschool (Sterrespits) en Keepunt Gent. In Keerpunt ben ik coördinator burgerschapsvorming, sportleerkracht en geef ik verschillende ateliers. Het coördineren van burgerschapsstages bij de leerlingen is een uitdaging (zeker in coronatijden), maar één die ik heel belangrijk vind. Dat leerlingen levenservaringen opdoen buiten de school vind ik essentieel voor de vorming van het kind/jongere. In de Keerpuntateliers geef ik fiets-, moestuin- en sportateliers. Fietsatelier geef ik omdat ik in een vorig leven wielrenner geweest ben en geleerd heb om fietsen zelf te herstellen. Mijn interesse voor moestuinieren komt van thuis. Ik heb mijn eigen moestuin, we kweken onze eigen groenten. We eten dan ook alleen wat de tuin ons geeft van mei tot oktober. Graag wil ik de moestuinmicrobe doorgeven aan de leerlingen van Keerpunt mochten ze daar interesse voor hebben. Ik ben ook nog papa van 2 heel jonge kinderen (Fons 2j en Gaston 1j).

Gert Morreel

Leerkracht

Ik ben Gert en ik heb veel te weinig gitaren. Ik ben groepsmentor in de Oase en sta in voor het begeleiden van de cursussen planning en reflectie, exploratie en VABO (vrije tekst, actuaronde, boekenronde en onderzoek) in het Engels en het Nederlands. Binnen de cursus onderzoek gaat mijn belangstelling vooral uit naar historische, wetenschappelijke en culturele onderwerpen. Ik steek ook graag een handje toe bij levende wiskunde. Verder begeleid ik heel graag ateliers. Tot nu toe heb ik me vooral toegelegd op fotografie en druktechnieken, maar ik wil samen met onze studenten nog veel meer moois uitbouwen rond kunst, muziek en literatuur. In mijn vrije tijd reis ik graag, op de motor of samen met mijn gezin. Ik ben gezegend met het gezelschap van twee prachtige kinderen en een fantastische vrouw, die toevallig coördinator van Keerpunt West is. Verder hou ik van lezen, over van alles en nog wat en in alle mogelijke genres, grasduinen in kunstboeken, tekenen, gitaar spelen, in steden ronddwalen, veel lachen en vooral elke dag iets nieuws leren.

Tine Eecklaert

Groepsmentor

All-around liefhebber van wetenschappen en actualiteit, van wiskunde en pubers (al zullen die laatste me weldra mijn eerste grijze haren bezorgen…)

Lid van het schoolbestuur

Ik nodig mezelf graag uit op denk-vergaderingen die toekomst gericht zijn, zoals binnenkort de tweede graad!

Stéphanie Pelinski

Vakmentor

Ik ben Stéphanie. Ik ben lerares Frans voor buitenlanders en ik heb een master in taal leren via nieuwe technologie. Ik kom uit Frankrijk en mijn moedertaal is dus Frans. Ik spreek ook Engels, Nederlands, een beetje Duits en ook Spaans. Ik ben nieuw in de Freinet-pedagogie, maar ik heb altijd lesgegeven zonder handboeken te volgen, op een ludieke en spelende manier, proberend om thema’s op een levendige manier te benaderen. Dat is waarom ik bij het Keerpuntteam kwam. Ik werk 3/5 voor Keerpunt omdat ik ook voor Alliance Française Oost-Vlaanderen werk, met volwassenen en waar ik nascholing voor leerkrachten basisschool geef.

CLB VESTIGING GENT

iCLB Stad Gent

Jubileumlaan 215

9000 Gent

09 323 53 00 

clb@stad.gent

Contacteer ons

Social Media

Email

info@keerpuntscholen.be

Telefoon

0485 58 85 05
Bereikbaar op :
– dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 15u
–  woensdag bereikbaar van 9u tot 11u30