Gent

Keerpunt Gent

Een school op verschillende locaties, een vestiging voor avonturiers. Nieuwsgierige en geëngageerde globetrotters zijn welkom in onze vestiging rond Dampoort in Keerpunt Gent!”

Praktische info: De school is toegankelijk via Spitaalpoortstraat 50 (enkel te voet). Wie met de fiets komt, kan via de achteringang op de Nieuwewijkstraat komen (de poort tussen nr.24 en nr.26) en de fiets op de speelplaats zetten. 

Mentoren

Kom meer te weten over de mentoren die je zullen begeleiden hier bij ons in Keerpunt Gent! 

Gert

groepsmentor

Ik ben Gert en ik heb veel te weinig gitaren. Ik ben groepsmentor in deOase en sta in voor het begeleiden van de cursussen planning en reflectie, exploratie en VABO (vrije tekst, actuaronde, boekenronde en onderzoek) in het Engels en het Nederlands. Binnen de cursus onderzoek gaat mijn belangstelling vooral uit naar historische, wetenschappelijke en culturele onderwerpen. Ik steek ook graag een handje toe bij levende wiskunde. Verder begeleid ik heel graag ateliers. Tot nu toe heb ik me vooral toegelegd op fotografie en druktechnieken, maar ik wil samen met onze studenten nog veel meer moois uitbouwen rond kunst, muziek en literatuur. In mijn vrije tijd reis ik graag, op de motor of samen met mijn gezin. Ik ben gezegend met het gezelschap van twee prachtige kinderen en een fantastische vrouw, die toevallig coördinator van Keerpunt West is. Verder hou ik van lezen, over van alles en nog wat en in alle mogelijke genres, grasduinen in kunstboeken, tekenen, gitaar spelen, in steden ronddwalen, veel lachen en vooral elke dag iets nieuws leren.

willem

mentor

Ik ben Willem en sportleraar van opleiding, ik sta op twee scholen. Een basisschool (Sterrespits) en Keerpunt Gent. In Keerpunt ben ik coördinator burgerschapsvorming, sportleerkracht en geef ik verschillende ateliers. Het coördineren van burgerschapsstages bij de leerlingen is een uitdaging (zeker in coronatijden), maar één die ik heel belangrijk vind. Dat leerlingen levenservaringen opdoen buiten de school vind ik essentieel voor de vorming van het kind/jongere. In de Keerpuntateliers geef ik fiets-, moestuin- en sportateliers. Fietsatelier geef ik omdat ik in een vorig leven wielrenner geweest ben en geleerd heb om fietsen zelf te herstellen. Mijn interesse voor moestuinieren komt van thuis. Ik heb mijn eigen moestuin, we kweken onze eigen groenten. We eten dan ook alleen wat de tuin ons geeft van mei tot oktober. Graag wil ik de moestuinmicrobe doorgeven aan de leerlingen van Keerpunt mochten ze daar interesse voor hebben. Ik ben ook nog papa van 2 heel jonge kinderen (Fons 2j en Gaston 1j). 

Stéphanie Pelinski

groepsmentor

Ik ben Stéphanie, de Franse vrouw van de groep! Ik ben voor de start van het Keerpunt avontuur ingestapt dus ben ik sinds het begin in het team. Na twee jaar mentor, ben ik groepsmentor geworden. Meer uitdagingen maar altijd even leuk! Op die manier ken ik veel beter de leerlingen en ik zie ze groeien op alle vlakken. 

Ik werk 3,5 dagen voor Keerpunt, ernaast ben ik ook de pedagogische coördinatrice van Alliance Française in Gent die cursussen voor iedereen aanbiedt en ik geef ook initiatie Frans in een basisschool. Ik geef ook veel nascholingen voor leerkrachten basischool. Frans is mijn moedertaal, mijn beroep en mijn passie! Ik lees graag maar te weinig, ik ben heel creatief en maak pedagogische spelletjes en online oefeningen. 

Ik ben ook mama van twee tieners voor wie en met wie ik nog veel doe. Ik sport graag, hou van reizen en talen leren. Mijn favoriete soort vakantie is wandelen in de bergen. Ik ook en bak heel graag, à la française natuurlijk! 

Marjolein Moreaux

mentor

Ik ben de ‘old kid on the block’ in het onderwijs en behaalde pas in 2021 mijn educatieve master met specialiteiten gezondheidspromotie en chemie. Sinds het schooljaar 2022-2023 ben ik groepsmentor in Keerpunt Gent en geniet ik elke dag van het contact met onze leerlingen. Ik geloof in de kracht van de jeugd en dat we die bij Keerpunt klaarstomen voor het volwassen leven in al zijn facetten. 

Alvorens terecht te komen in het onderwijs spendeerde ik meer dan 15 jaar in landen van het globale zuiden, actief in de NGO-sector. Met mijn gezin woonden we achtereenvolgens in Haïti, Oeganda en Singapore. Mijn specialisaties waren gezondheidsbevordering en communicatie daarrond. 

Last but not least beschouw ik me ook als activist voor een betere wereld, met een accent op de vluchtelingenproblematiek en de klimaat- en ecologische crisis. 

geert van hout

groepsmentor

Interesses: talen, geschiedenis, het wereldgebeuren, wetenschap, literatuur, freinetonderwijs en nog veel meer. Lid van het schoolbestuur. Actief in de werkgroepen ’tweede graad’, ‘leerplan tweede graad’, ‘zoektocht locatie Gent’, ‘Canvas’. Ik werk ook graag mee bij de ‘denktank’. 

tine eeckelaert

mentor

All-around liefhebber van wetenschappen en actualiteit, van wiskunde en pubers. Van een goed glaasje en een goed boek. Lid van het schoolbestuur en geïnteresseerd in onderwijs. 

marco andriessen

mentor

Ik ben Marco en werk sinds september 2021bij Keerpunt Gent als groepsmentor. Na een universitaire studie biologie, een doctoraat in de wetenschappen en enkele jaren als onderzoeker bij een Duitse multinational kon ik niet weerstaan aan de lokroep van het onderwijs en begon ik de lerarenopleiding. Ondertussen heb ik al heel wat jaren ervaring in het werken met heterogene klasgroepen binnen het methodeonderwijs (Leefschool, Jenaplan en Freinet). 

Ik hou van aperitieven, lekker eten, een goed glas in dito gezelschep en (h)eerlijke koffie. Verder heb ik een zwak voor weekendkranten, vuistdikke romans, spelletjes en puzzels. Daarnaast kan ik enorm genieten van klassieke muziek (Van Bach tot Richter) en onze ‘Fridays with Friends’, een zalige manier om aan het weekend te beginnen… 

kirsten de maere

mentor

Ik ben Kirsten, opvoedster van opleiding en sinds 2021 mentor bij Keerpunt Gent. Sinds dit jaar ben ik ook verantwoordelijk voor de leerlingenbegeleiding in onze vestiging te Gent. Verder houd ik me vooral bezig met mijn vrienden en familie, dansen, zingen en gezelschapsspelletjes spelen. 

CLB vestiging gent

  • Adres: Jubileumlaan 215 9000 Gent
  • Telefoonnummer: 09 323 53 00 
  • Email: clb@stad.gent

Contacteer ons

Social Media

adres

Spitaalpoortstraat 50, 9000 Gent

email

gent@keerpuntscholen.be

Telefoon

Tel: 0485 73 23 28