Waasland

Keerpunt Waasland

Keerpunt Waasland is een kleinschalige vestigingsplaats waar een warm hart is voor iedereen, grote inzet op welbevinden- verwondering en magie… Inzet op het ‘leren leren’ op schaal van de leerling en intense samenwerking met de ouders. 

Kennis-net iets anders,  net iets meer; gebaseerd op verschillende vormen van intelligentie, inzicht, verbanden leggen, ervaring in het ware leven… in een rijke leeromgeving. 

José Depuydt, groepsmentor, goochelt het er allemaal pedagogisch bij elkaar. Zelf gepassioneerd door (Freinet)onderwijs, filosofie, poëzie en hedendaagse kunst… gaat hij eigenzinnig aan de slag met de Freinetwaarden, in Multi gekleurde veelzijdigheid. Een samengaan van uitersten; van techniek tot kunst, van rationeel tot sensitief, van uitbundigheid tot inkeer. Als de emotie telt, en het echte leven vertelt. 

Nieuw adres vanaf 01/09/2023: Oud-Strijderslaan 1, 9160 Lokeren

Mentor

Kom meer te weten over José Depuydt, de mentor die je zal begeleiden hier bij Keerpunt Waasland!

José Depuydt

groepsmentor

Ik hou van paars: “Er worden nogal wat kenmerken en ideeën op paars losgelaten. volgens psychologen werkt de kleur opbeurend, kalmerend en kan creativiteit stimuleren. Associaties met paars zijn: intuïtie, daadkracht, leiding, raad en bemiddeling.”

Dit probeer ik met passie gans mijn leven als tot werkelijkheid te brengen. 

Gans mijn leven; dit is opgegroeid als hardwerkende boerenzoon, architectuur gestudeerd, een academische carrière aan de VUB en Sint-Lucas in de ingenieurswetenschappen -Architectuur, architectuurpedagogie en -kwaliteitszorg. Vooral geïnteresseerd in duurzame ontwerpstrategieën (circulair bouwen, duurzaam bouwen en wonen, ecologie…). 

Gepassioneerd door filosofie, kunstbeschouwing moderne en hedendaagse kunst en architectuur, en pedagogie (sociaal-constructivisme), tenslotte schrijven van gedichten. 

Deed mijn lerarenopleiding samen met Trui Vetters, waarvan ik aangename herinneringen overhoud; de passie voor lesgeven in het secundair onderwijs- de opvoeding van de puber. 

Sinds 2020 werkzaam bij de Keerpuntscholen als groepsmentor, eerst in Vorst en nu in Belsele, waar ik mijn energie put uit de passie van collega’s en evenveel poog terug te geven. Lid van de Raad van Bestuur en diverse werkgroepen. 

Ik hou van koffie: “Bakkie leut, bakkie pleur of een bakkie troost. Menig mens wordt vrolijk van de geur van koffie, misschien zelfs wel gelukkig.” Ik ben dan ook positief in denken en handelen op een intense energieke en vrolijke manier. 

Waasland

Waasland omarmt

en verwarmt 

De harten en open geest

De zin voor leren bij de leest

De zin voor verwondering

en bewondering

Voor het kleine en echte

voor terechte  

Vriendschappelijkheid, 

leergierigheid

Veelheid aan burgerzin, 

Levenszin. 

CLB vestiging waasland

  • Adres: Dr. A. Verdurmenstraat 2 9100 Sint-Niklaas
  • Telefoonnummer: 03 776 02 16
  • Email: info@go-clbprisma.be

Contacteer ons

Social Media

adres

Rozenlaan 33 9111 Belsele

Vanaf 01/09/2023

Oud-Strijderslaan 1, 9160 Lokeren

email (voorkeur)

waasland@keerpuntscholen.be

Telefoon

Tel: 03 547 07 53